Contact

Hur kan jag hjälpa dig?

Vi är tillgängliga måndag till torsdag 08.00 till 16.45 och fredag 08.00 till 15.00. Utanför dessa timmar kan du använda kontaktformuläret.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

SE SE Newsletter

  • Home
  • Utrustning, maskiner och tillbehör

Utrustning, maskiner och tillbehör

För bandning behövs en handapparat eller en bandningsmaskin. Nedan ser du vilka olika typer av maskiner som finns tillgängliga i Cyklops sortiment.

Förutom bandningsverktyg och förbrukningsmaterial har vi också ett antal andra produkter som gör bandningsprocessen enklare, exempelvis, bandavrullare som underlättar vid handbandning.

Om du behöver hjälp med att hitta rätt lösning för er verksamhet eller om du behöver mer information om någon produkt är det bara att kontakta oss!

Bandningsverktyg

Vid handbandning med manuellt verktyg används en plomb eller spänne och handkraft för åtdragning. Vid första anblick verkar denna metod enkel och kostnadseffektiv, det är dock relativt ansträngande för personalen att utföra många bandningar per dag och erfarenhet krävs för att få till en bra förbindning. På grund av flera olika arbetsmoment bör man räkna med en tidsåtgång på 2-3 minuter per bandning.

Klicka här för mer information om handbandningsutrustning

Batteridriven bandningsapparat

Denna typ av handverktyg kombinerar alla arbetsmoment, åtdragning, stängning och avskärning, i en enhet. Verktygen är lättanvända och betydligt snabbare att använda än manuella handverktyg. Det batteridrivna handverktyget möjliggör också en hög bandspänning på upp till 4500 N och är ett idealiskt verktyg för bandning av stora förpackningar och för bandning på olika platser.

Andra fördelar mot manuella verktyg är att inga plomber behövs, nödvändig bandspänning kan justeras beroende på gods, horisontell och vertikal bandning kan utföras utan att ändra några inställningar.

Klicka här för mer information om batteridriven bandningsutrustning

Pneumatisk bandningsapparat

På samma sätt som batteridriven utrustning kombineras alla arbetsmoment i en enhet, verktyget drivs dock av komprimerad luft istället för el. Dessa verktyg är lättanvända men väger mer än motsvarande batterimodell. För en bra ergonomi rekommenderas därför en lämplig upphängningsanordning vid arbetsplatsen.

Fördelarna är samma som för batteridrift med åtdragning, stängning och avskärning i ett arbetsmoment med möjligheter till hög bandspänning. Användandet av komprimerad luft för drivning är bra vid stora bandningsmängder då det inte finns något batteri där laddningen kan ta slut.

Klicka här för mer information om pneumatisk handbandningsutrustning.

Halv- och helautomatisk bandningsmaskin

Cyklop erbjuder ett brett sortiment av bandningsmaskiner. I vårt modellprogram finns maskiner för mindre volymer, gods med liten storlek, hel- och halvautomatiska rammaskiner för olika typer av gods. För stora paket- eller godsvolymer finns helautomatiska maskiner och system som kan anpassas och integreras i produktionslinjer med transportband.

Dessa lösningar kan kräva en större investeringskostnad men i gengäld uppnås en mycket effektiv och kostnadseffektiv bandningsprocess. Kontakta cyklop för hjälp med att analysera era bandningsbehov!

Klicka här för mer information om bandningsmaskiner.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase