08 - 503 05 300
Kontakta oss

Hållbar bandning

Från stålband till PET band

Det finns många alternativ att banda produkter utan att belasta miljön för mycket. Användningen av stålband är mycket skadligt för miljön på grund av den höga energiförbrukningen vid tillverkningen, men PET-bandet är en utmärkt ersättning för miljöovänliga stålband. PET-band är säkrare, mer miljövänligt, bättre och billigare än stålband.

Vårt PET-band är tillverkat av 99 % återvunnet material. Dessutom är remmen 100% återvinningsbar efter användning, vilket gör produkten hållbar. Vi kan hjälpa dig att återvinna ditt använda PET-band, kontakta oss för mer information!

100 % hållbart: pappersband

Pappersrem är det miljövänliga alternativet till plast och stålband. Bandet är starkt, ger ett proffsigt resultat och behåller sin form och styrka även när det är blött. Pappersbandet är också fullt återvinningsbart.

Pappersband kan användas på M-Pac V och en Ampag Speed.

Se en video om att banda med pappersband här.

Ergonomisk pallbandning

Att banda en pall kan ofta vara fysiskt påfrestande arbete. För att sätta bandningsmaterialet runt en pall måste operatören böja sig mycket. Bandet måste då spännas för att man ska kunna utföra bandingen med en handhållen anordning. För att göra denna förpackningsprocess mer ergonomisk kan en pallbandsmaskin användas. Maskinen matar bandet under pallen och bandar med en knapptryckning. Utöver maskinerna kan även en StrapBandit med bandningsverktyg användas. Dessa enheter ger också ergonomiska fördelar, med mindre investeringar.

Tids effektivt

Ofta kan en pallbandningspriocess ta mycket onödig tid. Genom att använda verktyg som bandavrullare, bandningsverktyg eller en (liten) bandningsmaskin kan mycket värdefull tid sparas. En bandavrullare ser till att bandet lätt kan matas ut och ett bandverktyg eller bandningsmaskin spänner, svetsar och skär av bandet på mycket kort tid. Detta gör att fler produkter kan spännas fast på kortare tid.

Perfekt svets och lite underhåll krävs!

Förutom den höga kvaliteten på våra bandningsverktyg, såsom CMT 260, sammansvetsar verktyget alltid en perfekt svets. Efter att bandet har matats kan operatören skapa en perfekt bandning med en knapptryckning, utan att behöva spänna bandet. Detta sparar mycket tid. CMT 260 säkerställer att svetsen alltid görs perfekt.

Om verktyget behöver underhåll kan du enkelt göra detta själv. Genom våra servicevideor guidar vi dig genom underhålls- eller rengöringsprocessen. Detta innebär att du inte längre behöver skicka in enheten och värdefull tid går inte förlorad. Dessutom är underhållskostnaderna fortfarande låga. Om du skulle behöva hjälp står vår serviceavdelning såklart redo att hjälpa dig.

Tjockare är inte alltid bättre

Man tror ofta att tjockare band alltid är det fastare och starkare alternativet tills ens behov, så valet faller snabbt på det tjockaste bandet. Men ett smalt, tunt band kan vara rätt lösning för dig. Bandet är lika stark och svetsen är perfekt gjord, vilket gör en tunn och smal rem stark nog för att banda dina produkter.

Förutom tunna, smala band, erbjuder vi nu även band av papper. Bandet är starkt, trevligt att använda och har en stadig rem. Utöver dessa utmärkta produktkvaliteter är rullen helt återvinningsbart och har ett minimalt ekologiskt fotavtryck.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase