08 - 503 05 300
Kontakta oss

Sträckfilmsmaskiner

Det finns olika typer av sträckfilmsmaskiner: vridbordsmodeller, maskiner med arm, maskiner med ring och sträckfilmsrobotar. Varje typ har olika egenskaper och användningsområden. Majoriteten av våra sträckfilmsmaskiner är utvecklade och tillverkade i vår egen fabrik i Sverige.


Vilken typ av sträckfilmsmaskin som passar er beror på många faktorer; godsets mått, antal pall per dag och hur tungt gods som skall lastas. Att välja rätt sträckfimsmaskin och sträckfilm kräver expertis och erfarenhet, något som vi gärna bistår med för att ni skall få en så bra och passande lösning som möjligt.

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

Sträckfilmsmaskiner

Vilken typ av sträckfilmsmaskin som passar er beror på många faktorer; godsets mått, antal pall per dag och hur tungt gods som skall lastas. Att välja rätt sträckfimsmaskin och sträckfilm kräver expertis och erfarenhet, något som vi gärna bistår med för att ni skall få en så bra och passande lösning som möjligt.

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning!

Sträckfilmning är en teknik där ett tunt lager plast (sträckfilm) lindas runt en pall eller produkt. Detta kan göras för hand eller med en maskin. Olika ord används för sträckfilmning, till exempel pallinplatsning och pallfilmning, men de betyder alla samma sak.

Sträckfilmning är ett billigt och enkelt sätt att säkra laster. Det är lämpligt för både enhetlig och oregelbunden last. Andra fördelar med pallinplastning är:

 • Lasten är tätt packad
 • Lasten är skyddad mot smuts och skador
 • Känsliga produkter kan också förpackas oskadade
 • Buntningsfunktionen: Den håller samman olika typer av produkter
 • Inpackningen är flexibel: filmspänningen och mängden film är justerbart
 • Den är lämplig för olika produkter: från kartonger till trädörrar
 • Förhindrande av stöld: när en färgad film väljs är det inte möjligt att se vad som har packats

Lager av tunn plastfilm “sträcks” runt lasten för hand eller med hjälp av en sträckfilmsmaskin. På detta sätt ger omslagsfilmen stabilisering och skydd.

Det finns olika typer av sträckfilmsmaskiner: bordsmaskin, armmaskin, ringmaskin, robotmaskin och det horisontella sträckfilmsmaskiner. Varje typ av sträckfilmsmaskin har sina specifika egenskaper. Klicka här för en översikt över våra sträckfilmsmaskiner.

En bra sträckfilmad pall är så tät som möjligt runt lasten utan att skada produkten eller dina varor och tillför bra stabilitet. Pallen är snyggt inplastad utan konstiga veck och ser kundvänlig ut och till lägsta förpackningskostnader per förpackningsenhet.

Ett bra resultat uppnås genom att noggrant anpassa olika element:

 • Vad packas?
 • Vilken försträckning behövs?
 • Vad är den optimala filmspänningen?
 • Vilket omslagsmönster används?
 • Hur är lasten säkrad på pallen?

När du väljer den bästa sträckfilmsmaskinen är det viktigt att du vet hur du packar dina pallar. Du vill att dina varor ska anlända till den (slutliga) destinationen i samma skick som de lämnade ditt lager. Naturligtvis till lägsta möjliga kostnad.

Du kan därefter besluta vilken typ av sträckfilmsmaskin som passar dig bäst.

Har du redan en sträckfilmsmaskin? Då kan det vara klokt att titta närmare på inställningarna. Det händer ofta att man använder sig av fel sträckfilm eller att inte alla maskinens möjligheter och inställningar utnyttjas till fullo. Det kan resultera i att dina kostnader per pall blir för höga, lasten inte är stabil eller att miljön påverkas onödigt.

Baserat på en expertanalys ger vi dig gärna råd om rätt sträckfilm och hur du kan optimera din maskin för bästa möjliga resultat.

Vill du få skräddarsydda råd? Tveka inte att kontakta oss!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase