08 - 503 05 300
Kontakta oss

Märkningsutrusting

Cyklop erbjuder olika lösningar för märkning av produkter och förpackningar. Våra skrivare kan delas in i två kategorier: High Resolution Inkjet och Continuous Inkjet (CIJ).


En högupplöst bläckstråleskrivare är idealisk när högkvalitativ utskrift och användarvänlighet krävs. Bläckstråleskrivare med hög upplösning använder lätt utbytbara standardpatroner och använder inga extra lösningsmedel.

En kontinuerlig bläckstråleskrivare använder bläck och sminkvätska (tunnare). Båda vätskorna finns i en separat behållare / flaska och blandas i bläckbehållaren för att uppnå rätt tjocklek. Bläcket överförs under tryck från bläckbehållaren genom tryckslangen till skrivhuvudet och kastas sedan ut på underlaget.

Nedan finner du en översikt över våra skrivare och förbrukningsartiklar.

Märkningsutrusting

En högupplöst bläckstråleskrivare är idealisk när högkvalitativ utskrift och användarvänlighet krävs. Bläckstråleskrivare med hög upplösning använder lätt utbytbara standardpatroner och använder inga extra lösningsmedel.

En kontinuerlig bläckstråleskrivare använder bläck och sminkvätska (tunnare). Båda vätskorna finns i en separat behållare / flaska och blandas i bläckbehållaren för att uppnå rätt tjocklek. Bläcket överförs under tryck från bläckbehållaren genom tryckslangen till skrivhuvudet och kastas sedan ut på underlaget.

Nedan finner du en översikt över våra skrivare och förbrukningsartiklar.

Med hjälp av industriell tryckning eller codning tillämpar du information som text och nummer på en produkt eller förpackning. Flera termer används för denna process, till exempel codning, utskrift eller märkning.

Det finns olika sätt att coda och skriva ut har olika applikationer och syften. Du kan läsa mer om dessa mål och applikationer nedan.

Information överförs genom codning. Detta gör det möjligt att tillhandahålla information direkt till användaren. Till exempel kan det bästa före datumet skrivas ut, men också kontaktinformation om en leveransbox eller användarinstruktioner för en produkt eller låda.

Produkter kan också göras igenkända genom codning. Streckkoder, QR-koder eller typnummer kan förbättra känsligheten av enskilda produkter, lådor eller pallar. Dessa kan alla skrivas ut.

Att göra en produkt spårbar är ett viktigt mål för industriell tryckning. Tänk på att coda batchkoder, produktionsdata och annan track & trace-information om produkter. Denna information är viktig för tillverkare, men den ger i sig inte information.

Codning av produkter och förpackningar kan göras på flera sätt. Cyklop-skrivarna kan delas in i två tekniska kategorier: högupplöst bläckstråleskrivning och kontinuerlig bläckstråleskrivning.

En bläckstråleskrivare med hög upplösning kan användas väl när hög utskriftskvalitet och användarvänlighet är viktigt. Det är inget problem att skriva ut 2D-koder, streckkoder, utgångsdatum (bäst före datum), texter och logotyper i hög upplösning. Utskriften kan göras på nästan vilken yta som helst med rätt kombination av skrivare och bläck.

Kontinuerliga bläckstråleskrivare (eller bläckstråleskrivare med små tecken) är utformade för att coda på nästan alla typer av material, ofta med hög hastighet. Utskriften är möjlig oavsett porositet, storlek, form och struktur. Det är inte heller något problem att skriva ut information som bäst innan data, text, batchkoder och logotyper på enskilda produkter.

Bläckstråleskrivare med hög upplösning använder standardpatroner och kräver inga extra lösningsmedel. Byt ut patroner är väldigt enkelt, och i allmänhet är det bara att underhålla skrivhuvudet och patronen det enda underhåll som systemet behöver. Skrivarna arbetar efter värme på skrivhuvudet. Bläcket värms upp när något behöver skrivas ut, vilket gör att det expanderar. Färgen “matas ut” genom öppningarna (munstyckena) i skrivhuvudet. För bästa resultat bör skrivaren placeras nära produkten på grund av bläckets begränsade flödesavstånd.

Fördelar med högupplöst bläckstråleskrivare:

  • Utmärkt utskriftskvalitet på nästan vilken yta som helst
  • Underhåll är enkelt
  • Användarvänlig
  • Användning av patroner
  • Lätt att integrera i en automatisk linje eller i / på förpackningsmaskiner

Klicka här för högupplösta skrivare från Cyklop.

Kontinuerliga bläckstråleskrivare använder bläck och make-up (thinner). Båda vätskorna finns i en separat behållare / flaska och blandas i bläckbehållaren för att uppnå rätt viskositet. Bläcket matas från bläckbehållaren i skrivhuvudet under högt tryck via tryckslangen. Detta huvud innehåller en resonator, ett elektroniskt element, som orsakar vibrationer i bläckstrålen. Detta skapar droppar, som är nödvändiga för utskrift, som sedan lämnar skrivhuvudet. I kombination med rörelse av produkt eller skrivhuvud appliceras en läsbar codning på materialet. De oanvända dropparna återförs till reservoaren via en returlinje, så att inget oanvänt bläck går förlorat.

De viktigaste fördelarna med kontinuerlig bläckstråleskrivare:

  • Lämplig för codning på ojämna ytor
  • Höghastighetsutskrift
  • Kontaktlös codning, längre avstånd till produkten är möjligt
  • Byt bläck och make-up separat och enkelt
  • Låg kostnad per tryck

Klicka här för CIJ-skrivare från Cyklop.

Att välja rätt skrivare är inte alltid lätt. Form, utskriftsmiljö, hastighet, typ av yta, vad som ska skrivas ut och förhållandena som utskriften utsätts för spelar en roll för att fatta detta beslut.

Vi vill naturligtvis hjälpa dig med detta! Kontakta oss gärna för skräddarsydda råd.

Vid utskrift med en högupplöst bläckstråleskrivare används två typer av bläck: lösningsmedelsbläck och vattenbaserat bläck. Lösningsmedelsbläck är lämplig för utskrift på icke-absorberande eller icke-porösa material såsom plast, metall och glas. Vattenbaserat bläck är lämplig för att skriva ut absorberande eller porösa material som papper, kartong och trä.

Snabbtorkande bläck och make-up används vid kodning med en kontinuerlig bläckstråleskrivare. Båda vätskorna finns i en separat behållare som kan bytas separat.

Klicka här för mer information om patroner och vätskor.

Klicka här för videor av våra kodningssystem.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase