08 - 503 05 300
Kontakta oss

Industri - Byggmaterial

Stabilisering av tegelstenar / stenar

Bandning används ofta för att stabilisera pallar med tegelstenar eller stenar. I vissa fall används fortfarande stålbandband men i dag är PET-band ett vanligare val. Detta beror på dess utmärkta egenskaper, såsom sin elastiska kapacitet och förmåga att hålla spänning under långa perioder. Dessutom är PET billigare än stålband och mindre skadligt för miljön.

För vissa typer av sten är lasten försedd med en toppfilm. Toppfilm är ett lager av plastfilm som läggs ovanpå pallen och fästs sedan vanligtvis med hjälp av bandning. Toppfilmen skyddar stenarna mot smuts och fukt från ovan, men kan även användas för att visa information och produktdetaljer. Dessa uppgifter kan till exempel tryckas på filmen med hjälp av en termisk coding-bläckstråleskrivare.

Paketering av takpannor

Takpannor transporteras vanligvis på pall, fastbuntade med plastband. Cyklop har tillverkar och leverera många halv- och helautomatiska bandningsmaskiner som är lämpliga för paketering av takpannor. Dessa maskiner är snabba och mycket tillförlitliga och klarar i stort sett av flödet hos alla moderna produktionsanläggningar.

Buntning av virke

När träden lämnar sågverket, transporteras de som plankor, balkar och stommar till träindustrin, till exempel möbelproducenter eller brädgårdar.

Innan leverans sorteras virket efter kvalitet och i standardstorlekar och buntas därefter ihop. Förr användes ståltråd för att hålla ihop lasten. Efter användningen av ståltråd kom sedan stålband men numera har virkesindustrin nästan helt gått över till bandning med PET-band som ger mycket bra prestanda till ett lågt pris. PET-band är dessutom betydligt enklare att återvinna jämfört med stål.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase