08 - 503 05 300
Kontakta oss

Snörbindning

Vi har ett stort utbud av snörbindare för stort, litet, runt och fuktigt gods.


Begreppet snörbindning används för att hålla produkterna ihop med ett gummisnöre eller ett Strepper® band. Maskinerna som gör detta kallas elastisk snörbindningsmaskin eller Elastobinder.

Det finns olika anledningar för att snörbinda med ett gummisnöre. Den viktigaste orsaken är förmågan att hålla ihop lösa produkter för att göra dem till en leveransenhet. Detta används oftast för blommor som samlas i ett knippe med hjälp av ett gummisnöre.

Nedan har du en översikt på våra snörbindare.

Snörbindning

Begreppet snörbindning används för att hålla produkterna ihop med ett gummisnöre eller ett Strepper® band. Maskinerna som gör detta kallas elastisk snörbindningsmaskin eller Elastobinder.

Det finns olika anledningar för att snörbinda med ett gummisnöre. Den viktigaste orsaken är förmågan att hålla ihop lösa produkter för att göra dem till en leveransenhet. Detta används oftast för blommor som samlas i ett knippe med hjälp av ett gummisnöre.

Nedan har du en översikt på våra snörbindare.

Produkter som blommor, kablar eller grönsaker kan hållas ihop med elastiskt band eller Strepper®. Denna process snörbindning eller (bundling). Maskinerna som används för detta är elastiska snörmaskiner och Elastobindrar.

Det främsta skälet till att banda med elastik är att hålla lösa produkter ihop för att skapa en fraktenhet. Exempelvis lösa blommor som sätts ihop bukett, varefter de hålls samman av ett elastiskt band.

Morötter, sparris eller vårlök, till exempel, kan också samlas i en konsumentförsäljningsenhet. Buntningsprodukter kan också göras för att packa flera produkter samtidigt. Tänk på ett paket medicinlådor eller hårdvara. Genom att packa produkterna kan flera paket packas samtidigt. En ytterligare fördel med buntning med elastik är att produkten inte skadas.

Klicka här för exempel på paket.

Buntning med elastik kan göras på två sätt: med hjälp av en elastisk maskin (elastisk bindemedel) och elastisk eller med en Elastobinder med en Strepper®.

Vid buntning med ett elastiskt band placeras ett gummiband automatiskt runt produkten eller bunt med produkter. Elastiken lindas från en stor rulle (1000 eller 3000 m), lindas runt produkten, knytas med en knut och skärs sedan automatiskt.

Klicka här för mer information om elastiska bindemedel.

En Elastobinder fungerar på ett annat sätt. En rulle med Streppers® matas in i maskinen, varefter maskinen tar en Strepper® av rullen. Strepper® är fastklämd så att produkterna kan placeras manuellt eller automatiskt i Strepper®.

När produkterna placeras släpper Elastobindern långsamt Strepper®, så att produkterna buntas. Strepper® är exceptionellt mjuk och lämpar sig för mycket känsliga produkter som grönsaker (till exempel sparris eller vårlök) eller mjuka medicinska rör. Strepper® kan göras produktspecifik genom att justera materialets sammansättning.

Klicka här för mer information om våra Elastobinders.

Ett antal faktorer spelar en roll i valet av typ av elastik eller Strepper®. Faktorer som produktens vikt, den spänning som krävs, typen av produkt (hård, mjuk, mat) och vilken typ av maskin du använder eller behöver.

Våra erfarna specialister är tillgängliga för att hjälpa dig att fatta beslutet. Cyklop tillverkar produkterna helt internt, vilket gör det enkelt att utföra ett praktiskt test. Alla risker kan uteslutas och du får exakt vad du förväntar dig och behöver.

Tveka inte att kontakta oss för råd om elastiska bindemedel och elastobindare.

Förbrukningsartiklar – elastiska

Det elastiska som produceras internt på Cyklop kallas Cylastic. Denna elastik är lämplig för att bunta olika produkter, där storleken på produkten inte spelar någon roll. Bindningselasten Cylastic uppfyller säkerhetsstandarderna och kan användas i (helt) automatisk paketering av produkter. Cylastic finns i olika tjocklekar och färger.

Klicka här för de olika typerna av Cylastic elasticitet.

Buntning med en Elastobinder görs alltid i kombination med en Strepper®. Elastiken är fäst vid varandra på en industrirulle, så att de också kan användas mekaniskt. Många hanteringskostnader kan sparas genom att arbeta med en Elastobinder med Streppers®. Andra fördelar med Strepper® jämfört med elastiska är:

  • Strepper®s stängda form, så att ingen svetsning eller knutning av ändarna behövs
  • Strepper® deformerar inte produkten och lämnar inga spår
  • Strepper® är flexibel: med de produkter som medföljer Strepper® kan du ta bort en produkt utan att resten av produkterna faller ut
  • Strepper® är mångsidig: med en storlek Strepper® kan du buntra stora och små produkter

Klicka här för en översikt över våra Streppers®.

Elastic eller Strepper®; när använder du vad? Vanligtvis används en Strepper® när

  • Mjuka eller ömtåliga produkter måste paketeras. Det är möjligt att ömtåliga produkter skärs något på grund av den lilla ytan på Cylastic-elastiken.
  • Den medföljande produkten ska se visuellt tilltalande ut. En Strepper® är inte knuten, vilket gör den mer estetiskt tilltalande.
  • Släta eller våta produkter ska buntas. Strepper® absorberar inte vatten.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase