08 - 503 05 300
Kontakta oss
  • Home
  • Sorter av bandningsmaterial

Typer av band

De vanligaste banden för bandning är polypropylen (PP-band), polyester (PET), pappersband och stålband. Var och ett med sina unika egenskaper, applikationsområden, fördelar och nackdelar.

För mer information, produkthjälp och behovsanalys kan du kontakta oss för kostnadsfri rådgivning. Hör gärna av er vid frågor!

Stålband

Stål är det äldsta och starkaste bandet som finns tillgängligt. Stålband är konstruerad för extrema arbetsuppgifter, för vilket ett tungt eller mycket stabilt band behövs, varigenom en hög hållfasthet och minimal sträckning krävs eller när produkten kan vara vass eller varm.

Stålbandet har praktiskt taget ingen sträckningsförmåga. Som ett resultat förloras nästan ingen spänning efter bandningen. Stålband används främst inom trä- och stålindustrin, men kan även användas för andra tunga gods.

Stålband finns i olika kvaliteter, bredder, tjocklekar och ytbehandlingar, t.ex. galvaniserad, målad eller zinkbelagd.

Här kan du se de olika sorterna av stålband. PET-band är idag ett bra och kostnadseffektivt alternativ till stålband.

PP-band

Polypropylen- eller PP-band är de vanligaste bandet och används i ett brett spektrum av industrier. Detta kan förklaras av det faktum att detta band är mycket attraktiv när det gäller pris och har ett brett användningsområde. Polypropylen är speciellt konstruerad för lätta till medeltunga laster och har utmärkt prestanda under normala förhållanden, eftersom egenskaper som brottstyrka, elasticitet och spänningsförlust är tillräcklig för många tillämpningar. Den finns i olika bredder, tjocklekar, kompositioner och färger och kan enkelt skrivas ut med till exempel varningar, kvalitetsmärken eller marknadsföringsmeddelanden.

Nackdelarna med PP-band är att det är mer känsligt för omgivande faktorer och dess låga tänjningsåterhämtning

Här kan du se de olika sorterna av PP-band.

Polyester-band

Polyester är det starkaste plastbandet. Det används ofta för tunga laster som kräver hög bandspänning under hantering, transport och förvaring. PET-band bibehåller en hög bandspänning under lång tid och har en utmärkt tänjningsåterhämtning. På grund av tänjningsåterhämtningen ger PET-band utmärkt motstånd mot stötar och slag. PET-band har lätt vikt, är UV-resistent, återvinningsbart och lätt att hantera. Dessa egenskaper bibehålls även vid höga temperaturer.

I många industrier används PET som ett alternativ till stål. Här kan du läsa varför det är en bra idé.

Här kan du se olika sorter av PET-band.

Pappersband

Pappersband är det miljövänligaste alternativet. Pappersbandet ger en stark förslutning och har en miljömässig fördel då både band- och kartong kan återvinnas samtidigt. Använd Cyklops pappersband och gör en insats för miljön.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase