08 - 503 05 300
Kontakta oss

Vad är tejpning?

I förpackningsindustrin används ofta tejpning för att försluta kartonger och andra typer av gods. Dessutom används även tejp ofta för att bunta eller märka produkter, för att marknadsföra produkter och för att förhindra stöld. Det främsta målet med tejpning är att försluta och skicka dina produkter utan skador så att de kommer fram till din kund i perfekt skick.

Tejp finns i många olika kvaliteter och versioner och består vanligtvis av två delar: bäraren och limskiktet.

Sorter av limskikt

Lim med lösningsmedel: Lim med lösningsmedel är ett starkt färstämne som erbjuder långvarig fäststyrka. Det rekommenderas därför för längre lagringstid där tejpen måste kunna motstå luftfuktighet, damm och temperaturfluktuationer.

Akryllim: Detta lim är baserat på vatten och kan därför också återvinnas. Det är det mest genomskinliga limmet och är perfekt för att försluta färgade och / eller tryckta lådor. När det gäller akryllim är den första bindingen (omedelbar limstyrka) mindre än för andra lim.

Smältlim: detta lim är tillverkat av syntetiskt gummi. Smältlim har en bra initial bindning, är miljövänligt och kan motstå fuktighet väl. Den är mindre lämplig för temperaturfluktuationer och är särskilt lämplig för kortvarig användning.

Gummibaserat lim: används till pappersremsa och aktiveras genom fuktning och ger en mycket bra bindning. Det säkerställer att de två komponenterna smälts samman, vilket skapar en permanent förslutning.

Sorter av bärare

De vanligaste sorterna av tejp är PP-, PVC- och papperstejp.

PP-tejp är en högkvalitativ tejp med mycket hög draghållfasthet. Det är också en kostnadseffektiv tejp.

PP (polypropylen) kännetecknas av dess höga längd- och breddmotstånd. PP-tejpen är lätt att linda av och lämpar sig för att stänga lätta till tunga lådor, beroende sorten av lim. Akryl- och smältlim kombineras i huvudsak med PP-bärare.

 

PVC-tejpen kan rivas av för hand, är fuktbeständig och är utmärkt att skriva ut på. Eftersom PVC-tejp inte kan sträckas i längdriktningen är materialet utmärkt lämpat för stängning av lådor med högt skydd mot spänning.

Klicka här för mer information om tejp

Pappers tejp

Papperstejp är den miljövänliga lösningen för att stänga dina lådor. Efter användning kan hela förpackningsboxen, inklusive tejp, återvinnas. På grund av den direkta och starka bindningen är papperstejpen särskilt lämplig för tunga och / eller värdefulla paket. Papperstejp kan delas in i två typer: självhäftande och gummi.

Klicka här för mer information om papperstejp

Vad är den bästa lösningen?

Viktiga faktorer spelar in för valet av vilken förpackningstejp som är mest lämplig, till exempel:

  • Vad ska du använda förpackningstejpen till?
  • Hur tung är lasten?
  • Är dina lådor av olika storlekar? Eller om du arbetar i serier.
  • Hur är omgivande faktorer, som fuktighet?
  • Vill du ha bra skydd mot stöld?
  • Vill du ha utskrift på tejpen?
  • Hur vill du bearbeta förpackningstejp: manuellt eller mekaniskt?

Vilken förpackningstejp är bäst för dig, kan bestämmas i samråd med våra erfarna specialister. Tveka inte att höra av er till oss.

Utrustning och maskiner

Förpackningstejp eller tejp kan appliceras manuellt, med en bordsmaskin eller mekaniskt med hjälp av en lådförseglare.

Manuellt: ofta i kombination av en handdispenser. I det fall av större antal och/eller återkommande dimensioner, rekommenderas det att använda en automatisk avrullare eller maskin.

Bordsmaskin: när en bordsmaskin används, kan avskärningslängden av tejpen ställas in i förväg, vilket menas att den korrekta längden kommer ut varje gång och skärs av automatiskt. Detta sparar tejp och tid.

Mekaniskt: när en lådförseglingsmaskin används, är det enkelt att stänga tusentals förpackningar varje dag.

Letar du efter skräddarsydda råd eller vill du ha mer information? Vänligen kontakta oss. Våra produktspecialister ser fram emot att hjälpa dig!

SE SE Contact form

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase