08 - 503 05 300
Kontakta oss

Referenskunder Früchtehof Schindler

Utmaning

Früchtehof Schindler har en toppperiod på cirka tre månader för bearbetning av sparris. Sparris måste skördas, förpackas och transporteras under dessa tre månader. Att packa sparris är en tidskrävande process. Sparris packas i en plastpåse, märks och packas i lådor. Dessa lådor skickas till stormarknaden och produkten skannas vid kassan med hjälp av en streckkod. Etiketterna skiljer sig åt mellan olika sparris (grönt eller vitt) och per streckkod (på slutkunds nivå). Dessutom måste anställda enkelt kunna ställa in variabla utskriftsdata och / eller ändra etiketten.

Früchtehof Schindler har önskan att minska konsumtionen av plastfilm med sina slutkunder för att påskynda förpackningsprocessen.

Cyklop ombads hjälpa till att förbättra denna process, med tanke på att etiketter och utskriftsdata måste ändras lätt, att sparris packas snabbt och att filmförbrukningen drastiskt minskar.

Lösing

Efter omfattande diskussioner, besök på plats och testrundor valdes en Elastobinder med etikettskrivare. Denna maskin buntar sparris tillsammans med två tunna elastiska band (Strepper®). En Strepper® är en stängd elastik som inte deformerar produkten och lämnar inga spår eller skador.

En etikett fästs på ett gummiband. Med några enkla åtgärder kan du välja en annan etikett. Menyn finns på flera språk, vilket gör att anställda i olika nationaliteter kan arbeta med maskinen. Genom att arbeta med Streppers® används en plastpåse inte längre för att packa sparris.

Klicka här för en video av Elastobinder med etikettskrivare

Resultatet

”Genom att arbeta med Elastobinder kan vi nu skapa etiketter per dag. Vi kan också enkelt växla mellan grön och vit sparris “, säger Clemens Mertens från Früchtehof Schindler. På grund av kombinationen av Elastobinder med etikettskrivare behöver etiketterna inte längre skrivas ut i förväg utan skrivs ut på plats.

Mertens betonar också att processen är snabbare eftersom paket och märkning sker i en operation. ” Tidigare packades sparris i en plastpåse av en anställd, varefter de märktes av en annan anställd. Nu har dessa två steg kombinerats och vi sparar på plastpåsarna “.

Människorna på Früchtehof Schindler har arbetat kontinuerligt med denna lösning under en hel säsong och beställnin av ytterligare automatisering har gjorts. Viktigare är att Schindlers slutkunder (stormarknader) är nöjda med besparingarna på plastpåsar.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt!

SE SE Contact form

CYKLOP GUIDAR DIG UNDER DET KOMPLETTA FÖRPACKNINGSFÖRLOPPET
FRÅN RÅD, KÖP, INSTALLATION TILL SERVICE OCH UNDERHÅLL

Mer än 100 års erfarenhet!

Vi har arbetat i förpackningsindustrin i mer än 100 år. Från design till produktion i våra egna fabriker och från den minsta enheten till den största automatmaskinen. Vi arbetar för stora och små kunder som arbetar i alla möjliga branscher. Vi har verkligen sett allt.

Nyfiken på våra berättelser? Kontakta oss sedan!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase