08 - 503 05 300
Kontakta oss

Referenskunder 'Effektivitet'

Utmaning

En leverantör av främst krysantemum. Odlar egna blommor och växter och skickar dem till grossisthandel, auktioner eller direkt till stora kunder.

I denna sektor skickas blommor och växter ofta med hjälp av auktionsvagnar som är långa, smala och höga, med hyllor som kan justeras i höjd. För att göra produkten klar för leverans skulle den placeras i låga kartonger som sedan går i vagnarna. Vagnarna handfilmas sedan manuellt. En mödosam, tidskrävande och dyr process. Målsättningen var att göra arbetet enklare för de anställda, förkorta genomloppstiden och spara på kostnader.

Lösning

Beslutet var att installera en halvautomatisk MPac-HE-bandningsmaskin. Från och med nu är vagnarna inte längre inslagna i film utan i stället bandade med PP-band. MPac-HE är speciellt konstruerad för att applicera horisontell bandning för pallar och höga vagnar. Genom att banda i rätt höjd, ett band per lager, hindrar det blommorna eller växterna från att falla ut ur vagnen.

Resultat

Den första stora fördelen var reduceringen av arbetsinsatsen för de anställda. Istället för att behöva bära en tung rulle runt en vagn, applicerar de nu enkelt ett band.

En annan fördel med denna metod är att fler produkter kan säkras som ska skickas per vagn. Detta har resulterat i kostnadsbesparingar på över 130 000 kronor i transportkostnader. Eftersom flera produkter nu är placerade i ett lager och bandet säkerställer att ingenting faller ut ur vagnen, har lådorna de brukade använda blivit överflödiga. Detta har resulterat i betydande besparingar av materialkostnader.

Sammantaget har denna investering gett en total besparing på 50 kronor per levererad vagn.

Nyfiken på vad vi kan göra för dig? Tveka inte att kontakta oss.

CYKLOP GUIDAR DIG UNDER HELA FÖRPACKNINGSPROCESSEN
FRÅN RÅD, KÖP, INSTALLATION TILL SERVICE OCH UNDERHÅLL

Mer än 100 års erfarenhet

Vi har arbetat inom förpackningsindustrin i mer än 100 år. Från konstruktion till produktion i våra egna fabriker och från den minsta enheten till den största helautomatiska maskinen. Vi arbetar för stora och små kunder som arbetar i alla möjliga branscher. Vi har verkligen sett allt.

Nyfiken om våra historier? Kontakta oss!

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase