08 - 503 05 300
Kontakta oss
  • Home
  • Modeller av sträckfilmsmaskiner

Modeller av sträckfilmsmaskiner

Det finns olika modeller av sträckfilmsmaskiner: halvautomatisk-, arm-, ring-, robot- och den horisontella sträckfilmsmaskinen. Varje typ av sträckfilmsmaskin har sina specifika egenskaper. Vilken modell som är lämpligast för dig beror på en mängd olika faktorer som:

  • Vad ska förpackas?
  • Vilka är storlekarna?
  • Mängden pallar per dag?
  • Hur tung är lasten?

Handfilmning

Med en handsträckningsenhet är det enkelt för dig att manuellt applicera olika typer av film på lasten. Emballering för hand är särskilt lämplig vid låga volymer (några pallar per dag) och / eller när emballeringen äger rum på vitt skilda platser.

Det är enkelt och effektivt, men också tidskrävande och mycket ansträngande för personalen. Vid större antal pallar blir det snabbt lönsamt och ergonomiskt rätt att använda en sträckfilmsmaskin. En bra sträckfilmsmaskin använder mindre film än vid emballering för hand. Investeringar i en maskin återbetalar sig ofta snabbt. Mindre filmåtgång ger också en stor miljöbesparing.

Vänligen kontakta oss för att diskutera lämpliga lösningar för era stäckfilmningsbehov med en lämplig sträckfilmsmaskin.

Halvautomatisk sträckfilmsmaskin

Detta är den vanligaste metoden för att emballera gods. När denna modell av sträckfilmsmaskin används, står produkten på ett roterande bord. Denna halvautomatiska sträckfilmsmaskin vrider och sveper sträckfilmen runt produkten. Klicka här för att se en video om en halvautomatisk sträckfilmsmaskin.

En halvautomatisk sträckfilmsmaskin gör i genomsnitt 12-15 varv per minut. Produkten måste vara relativt stabil och stabilt staplad, eftersom hela lasten roterar och kan falla isär. I allmänhet är en halvautomatisk sträckfilmsmaskin lätt att flytta. De är lätta och kompakta och med hjälp av en gaffeltruck är det möjligt att flytta sträckfilmsmaskinen någon annanstans snabbt.

Klicka här för en översikt över alla Cyklop halvautomatiska sträckfilmsmaskiner.

Sträckfilmsmaskin med arm

I fallet med en sträckfilmsmaskin med arm står produkten kvar (t ex en pall på golvet) och filmvagnen med sträckfilmen är fastsatt på en “arm” och roterar runt produkten. Klicka här för en video om en sträckfilmsmaskin med arm. Denna metod för sträckfilmning är lämplig för lätta och instabila produkter, eftersom lasten inte roterar. Sträckfilmsmaskinen med arm är också mycket lämplig för tunga produkter.

Det är möjligt att tungt gods inte kan placeras på en halvautomatisk sträckfilmsmaskin, eftersom rotationsbordet inte kan bära vikten. Med en sträckfilmsmaskin med arm står det tunga godset kvar på golvet vilket gör denna modell av sträckfilmsmaskin lämplig för tungt gods.

Om sträckfilmsmaskinen befinner sig i en miljö där golvet måste rengöras dagligen, t.ex. i livsmedelsindustrin erbjuder denna sträckfilmsmaskin också betydande fördelar. Eftersom bara rammen är monterad på golvet, är det lätt att rengöra golvet.

I allmänhet är en sträckfilmsmaskin med arm mindre mobil, eftersom maskinen ofta måste förankras i golvet.

Klicka här för en översikt över alla Cyklop sträckfilmsmaskiner med arm.

Sträckfilmsmaskin med ring

Sträckfilmsmaskin med ring liknar sträckfilmsmaskinen med arm, eftersom godset förblir stilla, medan filmvagnen roterar runt pallen. I fallet med en sträckfilmsmaskin med ring är dock filmvagnen inte fastsatt på en arm, men i en stor ring. Den stora fördelen med detta är att filmvagnen kan rotera mycket snabbare, vilket ökar kapaciteten per timme.

En sträckfilmsmaskin med ring är särskilt lämplig vid stora (toppar) volymer, när en höghastighetssträckfilmare är nödvändig. En sträckfilmsmaskin med ring kan sträckfilma upp till 180 pallar per timme.

Klicka här för en översikt över alla Cyklop sträckfilmsmaskiner med ring.

Sträckfilmsrobot

En sträckfilmsrobot är en sträckfilmsmaskin som självständigt kör runt godset och sveper film runt lasten. Klicka här för en video om en sträckfilmsrobot.

Den stora fördelen med en sträckfilmsrobot är dess flexibilitet. Maskinen är (elektriskt) mobil, vilket gör att du enkelt och snabbt kan emballera pallar på olika platser. Roboten var speciellt utvecklad för användare som ville emballera ett stort antal (stora) pallar på olika platser.

Klicka här för en översikt över alla Cyklop sträckfilmsrobotar.

Horisontell sträckfilmsmaskin

En horisontell sträckfilmsmaskin, även kallad horisontell sträckfilmsmaskin med ring, är den perfekta lösningen för horisontellt emballering av stora varor som profiler, brädor eller dörrar. Klicka här för en video om en horisontell sträckfilmsmaskin. Vid användning av en horisontell sträckfilmsmaskin guidas lasten genom maskinen horisontellt medan filmvagnen roterar runt produkten. För dessa sorter av produkter är det inte möjligt att använda en halvautomatisk sträckfilmsmaskin till exempel, eftersom godset är långt och smalt och förblir inte stående.

Öppnings- eller ringstorleken varierar från 42 cm till mer än 300 cm.

Klicka här för en översikt över alla Cyklop horisontella sträckfilmsmaskiner.

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase