5 saker att tänka på innan du köper en sträckfilmsmaskin

  |  
Cyklop

En sträckfilmsmaskin är ett utmärkt tillskott i distributionskedjan, framförallt inför transport och leverans. Rätt sträckfilmslösning anpassat efter era behov kan spara arbetstid och förbättra arbetsmiljön för dina anställda. En korrekt anpassad maskin säkerställer en fullgod pallstabilitet och skadefri transport till dina kunder. Oavsett om ni har vuxit ur er nuvarande sträckfilmslösning eller funderar på att utöka er maskinpark, är det viktigt att väga alternativen noggrant för att hitta den bästa lösningen för dina behov och din budget.

1. Hur många pall plastar du in per dag?

Det är viktigt att din maskin kan hantera antalet pallar du planerar att sträckfilma varje dag. Vissa maskiner har en begränsad hastighet och klarar därför bara ett visst antal pallar per dag. En sträckfilmsmaskin som används över sin rekommenderade kapacitet kommer att slitas ut i förtid. Det är förmånligt att ha en maskin som klarar mer än vad ni behöver i dagsläget. En mer robust maskin som kan hantera dubbelt så hög kapacitet mot vad du behöver ger dig ett utrymme att växa utan att behöva byta ut eller utöka företagets maskinpark.

2. Hanterar du ojämnt formade produkter?

Det är en utmaning att sträckfilma ojämnt formade produkter. Det kan vara föremål som måste placeras på längre pallar, smidda metaller, reservdelar med varierande former och annat. Anledningen till att dessa produkter är svåra att sträckfilma är att de ofta inte överensstämmer med standardmåtten på pall. De vanligaste sträckfilmsmaskinerna säkrar godset på pallen och filmar runt pallens omkrets. Är föremålen större eller mindre än pallen kan det vara svårt att sträckfilma korrekt. En sträckfilmsmaskin med avancerade inställningsmöjligheter tillsammans med rätt typ av sträckfilm kan i de flesta fallen avhjälpa problemet.

3. Har du lätta eller tunga produkter?

Det är viktigt att tänka på pallvikt när du väljer sträckfilmsmaskin. En del maskiner är inte anpassade för att hantera tungt pallgods, det är därför viktigt att undersöka vilken maxvikt maskinens vridbord klarar av. Även pall med lätt vikt kan vara ett problem för vissa sträckfilmsmaskiner. Om sträckfilmsmaskinen inte har rätt inställningsmöjligheter kan en lätt pall dras ner från vridbordet vid stäckfilmning, detta går dock att åtgärdas med en sträckfilmsmaskin som kan fininställa filmspänning och påläggning av sträckfilmen.

4. Behöver du flytta din sträckfilmsmaskin?

Överväg alla rörlighetskrav som du har för din sträckfilmning. Ibland behöver man flytta sträckfilmningen till en annan del av lagret eller kanske är i behov av en mer mobil maskin. En mobil maskin är utmärkt att ha när man behöver sträckfilma större pallar eller på många olika platser.

5. Vilken typ av sträckfilm används?

Det är flera faktorer som behöver beaktas när man väljer sträckfilm. Har godset redan en viss stabilitet, är godset tungt eller lätt eller ska godset skyddas från insyn? Rätt maskin med rätt inställningar är väldigt viktigt när det gäller att uppnå en optimal pallstabilitet och lastsäkerhet. Vilken typ av maskin du använder har en betydande roll i hur mycket du kan försträcka filmen, då detta påverkar stabiliteten på dina pallar.

Genom att investera i en maskin och rätt typ av sträckfilm kan du spara in på både tid och materialkostnader, och samtidigt få optimalt sträckfilmade pallar. Att välja rätt sträckfilmsmaskin är inte alltid lätt. Vi på Cyklop är specialister på sträckfilmsmaskiner och ger dig gärna råd om vilken maskin som passar dina behov. Kontakta oss så hjälper vi dig

5 tips

Hur du förhindrar skador på ditt gods