08 - 503 05 300
Kontakta oss

Vad är snörbindning?

Begreppet snörbindning används för att hålla produkterna ihop med ett gummisnöre eller ett Strepper® band. Maskinerna som gör detta kallas elastisk snörbindningsmaskin eller Elastobinder.

Det finns olika anledningar för att snörbinda med ett gummisnöre. Den viktigaste orsaken är förmågan att hålla ihop lösa produkter för att göra dem till en leveransenhet. Detta används oftast för blommor som samlas i ett knippe med hjälp av ett gummisnöre.

Inte enbart för blommor

Andra exempel är snörbindning av vårlökar eller morötter för att bilda en konsumentförsäljningsenhet. Snörbindning med hjälp av ett gummisnöre används också för att hålla ihop flera produkter, så att de kan hämtas upp på en gång, tänk på en bunt med medicinburkar eller lösa bromsbelägg. Flera paket kan enkelt hämtas på en gång. Ett annat exempel på snörbindning med ett gummisnöre är när skador på produkten måste undvikas.

Slutligen, det är möjligt att fästa något på någonting annat med hjälp av ett gummisnöre. Du kan tänka dig att fästa en etikett på en produkt.

Klicka för ett antal exempel på vad du kan göra med snörbindning.

Hur fungerar en elastisk snörbindare?

Det finns två metoder för snörbindning med ett gummisnöre: användande av ett snörbindningsmaskin i kombination med ett gummisnöre eller med en Elastobinder med Strepper®.

Vid användning av en elastiskt snörbindningsmaskin placeras ett gummisnöre automatiskt runt produkten. Gummisnöret ligger på en stor rulle (1000 eller 3000 m), varav en liten bit automatiskt används, skärs och stängs med en knut. Här kan du se en video om hur ett Elastisk snörbindningsmaskin fungerar.

Klicka här för mer information om elastiska snörbindningsmaskiner.

Hur fungerar Elastobinder?

I fallet med en Elastobinder, går det lite annorlunda till. På en separat rulle matas så kallade Streppers® in i maskinen. Maskinen tar ett gummisnöre från rullen och spänner ut Strepper®, varefter produkten placeras i det öppna gummisnöret. Detta kan göras manuellt eller automatiskt. Sedan släpper Elastobinder långsamt Strepper® och produkten kommer att vara försedd med en utspänd Strepper®. Strepper är mycket mjukt och är även lämplig för mycket utsatta produkter som sparris eller mjuka medicinska rör. Här kan du se en video om hur en Elastobinder fungerar.

Klicka här för mer information om Elastobinder

Vilken är den bästa lösningen?

Vilken typ av gummisnöre eller Strepper du ska använda beror på flera faktorer, t.ex. produktens vikt, behov av spänning, produkttyp (hård, mjuk, livsmedel) och vilken typ av maskin du använder eller behöver.

Detta är ett beslut som du kan göra i samråd med våra erfarna specialister. Produkten är helt producerad inom Cyklop, vilket gör det enkelt att utföra ett praktiskt test. På så sätt kan du utesluta all risk och få exakt vad du förväntar dig.

Tveka inte att höra av er till oss. Våra produktspecialister ser fram emot att hjälpa dig!

Elastiska snörbindningsmaskiner

För stora och små, långa, runda och fuktiga produkter: Vi har rätt snörbindare för alla typer av produkter. Genom att använda beprövad teknik som uppträder stabilt under extrema förhållanden, maskinen är snabb och mycket pålitlig. Dessutom kan nästan alla våra snörbindningsmaskiner vara utrustade med flertalet tillval. Vi kan också erbjuda skräddarsydda lösningar med våra konstruktörer. Se här för en fullständig översikt över våra elastiska snörbindningsmaskiner.

Elastobinder

Elastobinder är en buntningsmaskin som är speciellt utvecklad för buntning av lätta produkter med ett gummiband som kallas “Strepper”. Elastobinder kan bunta både horisontellt och vertikalt. Inmatning och utmatning av produkter sker för hand eller med hjälp av ett transportband eller ett maskinbord. Elasto snörbindningsmaskinen är revolutionerande när det gäller att bunta med gummiband.

Klicka här för en översikt över våra Elastobinder.

Förbrukningsmaterial – Elastiskt snöre

Det speciella elastiska snöret, som Cyklop använder för att bunta ihop produkterna med, heter Cylastic. Olika typer av produkter kan buntas med det elastiska snöret. Produktens mått har ingen betydelse. Elastiska snöret Cylastic uppfyller säkerhetsnormerna och är lämplig för helautomatisk drift. Det elastiska snöret finns i flera olika färger och tjocklekar.

Klicka här för en översikt över våra elastiska snören.

Förbrukningsmaterial – Strepper®

Cyklop Strepper® används i kombination med Elastobinder. Strepper produceras av Cyklop. Eftersom gummibanden är fästa vid varandra på en industrirulle, kan dessa också användas i automatikdrift. Kombinationen med Elasto snörbindningsmaskin garanterar att många hanteringskostnader kan undvikas. Andra fördelar med Strepper i jämförelse med gummiband är följande:

  • Strepper har en sluten form, vilket betyder att det inte är nödvändigt att svetsa eller knyta ändarna.
  • Deformerar inte produkten och lämnar inga spår.
  • Flexibel. Du kan ta ur en produkt ur ett knippe som hålls sammans med Strepper utan att resten också faller isär.
  • Multi-användbarhet. Med en storlek av Strepper är det möjligt att bunta både små och stora produkter.

Klicka här för en översikt över Streppers®.

Elastiskt snöre eller en Strepper?

När är det bättre att använda en Strepper istället för elastiskt snöre?

  • Om mjuka eller känsliga produkter måste buntas, är det vanligt att välja att använda en Strepper. Vid användning av ett gummiband är det möjligt att produktbutarna kan bli något sneda på grund av den minimala kontaktytan. Detta är inte fallet med en Strepper.
  • När den buntade produkten måste se visuellt tilltalande ut, är det bättre att använda en Strepper. Det beror på att produkter som är buntade med ett gummisnöre har en knut.
  • När våta eller släta produkter ska buntas, vore det en fördel att välja Strepper. Detta för att Strepper inte absorberar vatten.

SE SE Contact form

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase