08 - 503 05 300
Kontakta oss
  • Home
  • Sträckfilmsrobot – information

Sträckfilmsrobot

Vad är en Sträckfilmsrobot?

En sträckfilmsrobot är en mobil sträckfilmsmaskin som kör runt pallen/godset oberoende och sträckfilmar.

Den stora fördelen med en sträckfilmsrobot är flexibiliteten. Maskinen är mobil, vilket gör det möjligt att sträckfilma pallar på olika platser enkelt och snabbt. Roboten är speciellt utvecklad för användare som vill sträckfilma ett stort utbud av (stora) pallar/gods på olika platser

Varför en Sträckfilmsrobot?

En sträckfilmsrobot är den ideala lösningen för:

Avvikande belastning: stor, tung, avvikande form
Sträckfilmningskrav på olika platser i företaget eller lokalen.
Instabilt gods som inte kan röra sig själv
Ersätter (arbetsintensiv) manuell sträckfilmning
Lasten förblir stationär, vilket gör sträckfilmsroboten mycket lämpligt för stora, instabila eller extremt tunga laster som inte kan bearbetas ordentligt med en bords, arm- eller ringmaskin.

Vill du veta om en sträckfilmsrobot också kan vara av värde för ditt företag? Kontakta oss nu!

De sju viktigaste skälen för att använda en sträckfilmsrobot.

  • Flexibilitet. Roboten är lätt att flytta, så du sträckfilma på önskad plats. Oavsett om det är på olika platser i en avdelning eller i flera salar, spelar det ingen roll.
  • Effektivitet. Anställda kan göra något annat under den tid som roboten lindar en pall självständigt. Detta leder till en ökad effektivitet per anställd.
  • Högre produktivitet. Filmningen av en pall är mycket snabbare och mer exakt med en robot än när du lindar den manuellt. Dessutom kommer en robot att hålla mycket längre!

  • Kostnadsbesparing. Roboten är utrustat med ett försträckningssystem. Detta sparar dig upp till 50% på sträckfilmsförbrukningen. Miljöpåverkan minskar också drastiskt, precis som dina förpackningskostnader.
  • Fysiskt mindre stressande. En sträckfilmsrobot tar över tung och stressande manuell sträckfilmning. Detta är bättre för dina anställda, vilket resulterar i mindre driftsstopp och frånvarokostnader kommer att minska.
  • Anpassar sig till varje pallstorlek. Roboten kan användas för alla typer av pallar, oavsett form, storlek, stabilitet eller vikt. Du behöver bara en maskin för att filma alla dina laster.
  • Förbättrad presentation. Omslaget lindar varje pall på samma, snäva sätt, så att du kan skicka professionellt förpackade försändelser till dina kunder.

Exempel från verkligheten

På Pas Reform i Nederländerna används en sträckfilmsrobot för att avlasta de anställda fysiskt och för att leverera pallarna tätt och ordentligt lindade till kunden. Dessutom har kostnaderna minskat genom att arbeta med försträckt film, och roboten kan användas runt varje pall, oavsett vilken form den har. Läs hela Pas Case-kundfallet här.

Bleckmann (Nederländerna) använder också en CSM-sträckfilmsrobot. Varje pall är tätt och professionellt lindad och kan förpackas på flera platser och i flera hallar.

Råd om sträckfilmsrobot och förbrukningsvaror

Är du intresserad av att arbeta med en sträckfilmsrobot? Vi kan hjälpa dig att göra rätt val när det gäller sträckfilmning. Dessutom kan vi ge dig råd om vilken typ av sträckfilm som är bäst lämpad och vilka andra förbrukningsvaror som krävs.

Kontakta oss gärna för att diskutera möjligheterna.

SE SE Contact form

Produktöversikt Sträckfilmsrobot

announcement book calendar chat contact info linkedin mail nieuws phone preventiefonderhoud recycle reparatie retourneren search storing suitcase